de lunch

 

de lunch deze week aan 21 EUR

dinsdag 14 augustus 2018
tartaar van zalm, komkommer, soja, sesam
lamsnootje, butternut, krielaardappelen, béarnaise

woensdag 15 augustus 2018
closed
toe, omdat ons Maria ten hemel opgenomen werd

donderdag 16 augustus 2018
gesauteerde bouchot-mosselen, venkel, tomaten
parelhoen, jonge wortel, oesterzwammen

vrijdag 17 augustus 2018
gebakken sardienen, salsa verde
kabeljauw, dashi*, shiitake, zeekraal

* Japan, 1908. Tijdens de lunch slurpt Professor Ikeda dashi. In een onbewaakte opwelling vraagt hij zich af waarom dashi naar dashi smaakt. Na extractie, evaporatie, precipitatie en cristallisatie (niet noodzakelijk in die volgorde) van zeewier, een van de hoofdingrediënten van dashi, ontdekt hij C5H9NO4, de formule voor Umami (“umai”=”delicieus”), de vijfde basissmaak. Een overpeinzing tijdens de lunch heeft ons smaakpalet met een vierde uitgebreid. We moeten allemaal meer lunchen (deductie).China Daily Life XHG806